søndag 19. august 2012

Hjemmelaget is av villbringebær

Det er tydeligvis villbringebær-sesong her på Jessheim, for skogen bugner av de søte små røde bærene. Jeg har vært ute og plukket igjen, og denne gangen måtte jeg teste ut villbringebærene for den nyinnkjøpte ismaskinen vi har brakt i hus denne uken.Inspirasjonen hentet jeg fra Baker for moro.  Unnskyldningen min var at jeg måtte gjøre en liten operasjon hos tannlegen denne uken, med forventning om at det ville bli vanskelig å spise noe annet enn youghurt og is i noen dager (jeg fikk dessverre rett) - og at jeg derfor trengte en ismaskin.  3-pinners Zoku kom dermed i hus :-)


Villbringebær-isen ble komponert med utgangspunkt i Hellstrøms oppskrift på Bringebærsorbet, hvor jeg kun tilpasset porsjonsstørrelsen ut fra hvor mye villbringebær jeg hadde plukket.  Her er oppskriften.

VILLBRINGEBÆR-IS

1/2 kg villbringebær
100 gr sukker
1,5 dl vann
Saften av 1/2 sitron
1 ss sirup

Kjør alle ingrediensene sammen til en puré med en stavmikser. Sil blandingen, og den er klar for å helles i ispinnemaskinen.  10 minutter, og voila, du har tre stk nydelige villbringbær-ispinner!

På maskinen kan man lage tre serier på rappen, og oppskriften over gav 7 pinner med is.
Det smakte virkelig godt, og ble veldig populært hos de yngste også.  Sunt er det også.  Riktignok inneholder det sukker, men isen er helt fersk, og inneholder ingen kunstige søtningsstoffer eller e-stoffer.  Dessuten - perfekt timing til det nydelige været som meldte seg her på Jessheim i dag!


- Bjørg - 

2 kommentarer:

  1. Å så stas! Hyggelig at du linker og ;) og så kan man jo velge mengde sukker selv! her om dagen lagde jeg med 1 liter jordbær ca, var en kurv og 1 dl hylleblomstsaft. Sikkert godt med bringebær og ;) og perfekt å ha en god unnskyldning for å kjøpe den ;)

    SvarSlett
  2. Ja du vet, det finnes alltid gode unnskyldninger for noe man virkelig har lyst på :-)

    SvarSlett