torsdag 22. november 2012

Ny babyjakke med tilbehør ferdig!

 Som erstatning for Fana babyjakke i alpakkaull som ble ødelagt under montasjen, har jeg nå strikket en ny babyjakke.  Denne gangen strikket jeg frem og tilbake, for klipping i alpakkaull fungerte jo ikke noe særlig. Og den ble ensfarget siden jeg synes det er kjedelig og går for sakte å strikke frem og tilbake med flerfarget mønster.  

I det påtenkte Fana-settet skulle buksen være mørk grålilla og jakken i mørk grålilla og offwhite. Buksen var allerede ferdig strikket og overlevert for lengst da jeg var tilbake i garnbutikken for å kjøpe inn mer garn. Den offwhite fargen var det selvfølgelig ikke igjen nok nøster av, og jeg valgte derfor en lysere grålilla til jakken. Buksen rakk jeg aldri å ta noe bilde av, da det hastet å få levert den da den var ferdig. Lille tulla trengte en ullbukse til den kalde årstiden.


Jakke og bukse i to forskjellige lillafarger ville bli litt tamt alene sammen. Siden det var nok garnrester til et par småting til strikket jeg en lue og et par votter som jeg slenger inn sammen med jakken. Synes det ble en fin kombo.


Garn: Sandnes Mini Alpakka, 3 nøster lys grålilla og 1 nøste mørk grålilla til jakke, lue og votter.

Jakke: Mønster fra Sandnes Mandarin Petit babyhefte nr 0004, men uten mønsterfarger.
Lue: Mønster fra en Islandsk strikkebok, men justert for å passe strikkefastheten til garnet jeg brukte her.
Votter: Egenkomponert mønster, videreutviklet fra en grunnoppskrift jeg fant, oppskriften presenteres under.

* *

BABYVOTTER u/tommel str 9-12 mndr:

Strømpepinner 2,5 og 3
2 farger Sandnes Mini Alpakka

Legg opp 38 m på p 2,5 i farge 1.
Strikk 1 p r, 1 p vr. Gjenta 2 ganger til.
Bytt til farge 2, og strikk 1 p r, og øk med 2 m til 40 m.
Deretter strikkes 2 r, 2 vr de neste 18 omgangene.
Bytt til p 3, og gå over til glattstrikk. På p nr 15 med glattstrikk felles 2 m ved å strikke 2 sm to ganger i løpet av omgangen (= 38 m).  På p 20 felles 2 m til på samme måte. Strikk i alt 25 p glattstrikk før felling til spissen på votten, som felles slik:
Pinne 26: 1 r, 2 r sammen, 12 m rett, 1 m løst av, 1 r, trekk den løse over - gjenta en gang til.
Pinne 27: 1 r, 2 r sammen, 10 m rett, osv
Pinne 28: 1 r, 2 r sammen, 8 m rett, osv
Strikk med 2 masker mindre mellom fellingene for hver omgang, til det gjenstår kun 8 masker på pinnene. Klipp av tråden, og trekk den i gjennom maskene.

Snor er strikket som såkalte "hestetømmer": Legg opp 4 m, strikk disse kun fra retten, det vil si strikk pinnen, skyv maskene til andre enden av pinne, legg tråden på baksiden og stram denne lett, og strikk så på nytt igjen fra sammen retning som forrige pinne.  Man snur altså ikke arbeidet. Ved å stramme tråden hver gang man starter ny omgang, får man denne snoreffekten. Enkelt og effektfullt.

* *

Håper babyen og mammaen hennes vil like strikkesettet, og at det kommer til å bli vel brukt!

:-)

- Bjørg - 1 kommentar: