torsdag 4. oktober 2012

"Kari-sjal"

Under hekledilla mi i sommer heklet jeg flere sjal.  Jeg har lovet å presentere dem her på bloggen min, og første ute er "Kari-sjalet".  Navnet har det fått fordi fargevalget i utgangspunktet var inspirert etter min jobbkollega Kari som er så flink til å kle seg i flotte farger, og som har nettopp denne blåfargen som en av sine favoritter.  

Jeg valgte et klassisk heklemønster som jeg har brukt før til andre typer plagg, og da jeg skulle ta det ferdige sjalet i næremere øyesyn så jeg at mønsteret dannet en masse K-er!  Da kunne det ikke få noe annet navn enn "Kari-sjalet".  Her presentert ved min datter Marie:
"KARI-SJAL":

300 g babyull
Heklenål nr 2,5

Legg opp med 126 lm.  
1. omgang:  Snu arbeidet, og hekle en stav i 5. lm fra heklenålen. Fortsett bortover med (3 lm, 1 fm i 2. lm, 3 lm, 1 st i 2. lm) x 30. Avslutt omgangen med 1 stav i siste lm på opplegget.
2. omgang:  Snu med 3 lm, hekle 1 st i 2. st fra nålen.  Fortsett bortover med (3 lm, 1 st i neste st) x 30.  Avslutt med 1 st i siste st på forrige omgang.
3. omgang: Snu med 3 lm, hekle 1 st i 2. st fra nålen.  Fortsett bortover med (3 lm, 1 fm i 2. lm, 3 lm, 1 st i 2. lm) x 30. Avslutt omgangen med 1 stav i siste lm på opplegget.
4. omgang:  Som 2. omgang.
osv.

Mønsteret består av 30 K-er bortover, og en ekstra stav på hver side ytterst for å gi litt "hold" til sjalet.  Hekle tilsammen 90 rader med K-er oppover.  Avslutt med siste omgang som 2. omgang.


 * * *Dette bildet viser 3 av sjalene fra i sommer.  Kari-sjalet til høyre.  Det kommer oppskrifter på de to andre også etterhvert, så følg med :-)


- Bjørg -

1 kommentar:

  1. For et flott sjal det Kari-sjalet! Jeg holder på å lete opp et mønster lignende dette til et trekantsjal. Vet du om dette kan strikkes som trekantsjal? Hilsen Jane

    SvarSlett