lørdag 9. februar 2013

Boller i ovnen og tjuvstart på morgendagen


I morgen er det fastelaven, og det er morsdag. Skal det serveres fastelavensboller må det bakes boller. Dermed ble lørdagskvelden viet til bollebaking.


Riktig gode boller også, om jeg selv skal si det. For lenge, lenge siden fikk jeg denne oppskriften av en nabo, Siril, og har fulgt den siden. Genialt enkel og velsmakende.

Jeg greide selvfølgelig ikke å la være, men måtte testsmake en fastlavensbolle. Og nam, det var godt!
I morgen blir det flere, ti-hi.





Her er oppskriften:


SIRILS HVETEBOLLER (40-50 stk)

1,7 kg hvetemel
350 g smør
350 g sukker
2 ts kardemomme
5 dl melk 
5 dl vann
2 pk gjær


Rør ut gjæren i lunken vann og melk. Smelt og avkjøl smøret. Hell alt det våte i bakebollen, tilsett sukkeret. Mel og kardemomme tilsettes, rosiner også hvis du velger det.
Forheves i 30 minutter. Bak ut bollene, og etterhev i 45 minutter.
Stekes ved 225 grader (200 om du bruker varmluft) i ca 10 minutter.


- Bjørg -

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar