tirsdag 10. juli 2012

Kan det bli hage av dette?


Alle som bygger hus drømmer om dagen de endelig er ferdige med alt arbeidet.  Nå har graveren kommet for å sluttføre jobben med eiendommen her, og dette var synet som møtte meg da jeg kom hjem i kveld.Jeg har selvfølgelig gitt han litt mer jobb enn det som lå i den obligatoriske sluttpakken fra boligselskapet, for jeg ønsker meg jo en ordentlig hage også. Rett foran inngangsdørene har vi hatt en stor (snuble-) grop hvorfra alle ledninger til strøm, telefon, tv og bredbånd føres inn til huset.  Denne skulle fylles igjen, og det skulle legges "subbus" her.  Mine tillegg består i matjord til min fremtidige gressplen, samt singel til innkjørsel og parkering siden jeg ikke har råd til å legge stein i oppkjørsel og gangveier i år.

Spørsmålet som slår meg nå er hvor mye jobb som faktisk faller på meg i etterkant.  Det ser ut som om det kan bli mye!  Og jeg lurer også faktisk på hvor mye hage det kan bli til slutt..

Plassen rundt huset er miniskuous.  Med knappe 600 kvadratmeter egeneid tomt er jeg selvfølgelig ikke innstilt på at det blir store hagen. Men etter alt for mange trange år i byen håper jeg jo på at det blir litt..?
Jeg tenker også at det er lov til å ha store hagedrømmer, selv for små hager ;-)Bildet her viser faktisk alt som er av tomt på stuesiden.  Knappe (?) meteren fra terrassen og ut!  Sprøsmålstegn fordi jeg vet faktisk ikke helt - vi har ikke fått målt opp enda.  Og utropstegn fordi det er helt sant.  Det er ikke mer.

Stripen med runde steiner utenfor støyskjermen har jeg laget fordi jeg ønsker å ha mulighet til å rusle "rundt" fra terrassen til hagen, eller fremtidig gressplen om du vil, og ikke måtte vandre gjennom huset for å kunne bevege meg fra en del av tomten til en annen, om du forstår hva jeg mener.

Stein var nødvendig her, da det var bare gjørme rett utenfor veggen hver gang det regnet.
Alle de runde steinene har jeg egenhendig gravd opp fra området "fremdtidig plen", for der hører de ikke hjemme.  Håper også sluttresultatet blir like tøft som jeg har sett for meg, for det har gått med flerfoldige sene kveldstimer etter at ungene har kommet i seng - til nettopp dette arbeidet. Kilovis med stein, flyttet fra steinete jordfelter for fremtidig plen, til et område hvor de forhåpentligvis vil komme til nytte og samtidig ta seg litt bra ut ;-)
Og dette er årsaken til støyskjermen.  En meget trafikert Algarheimsveg (knipset en sen kveldstime med dårlig innstilling på kamera), og for øyeblikket litt mindre trafikert enn ellers...

 Imens vi venter på større resultater får vi pynte etter beste evne med potteblomster...
...for ute i "hagen" ser det ut til at det kan ta litt tid før ting ser ut som det jeg har i tankene.. :-)

Men hos naboen ser det allerede litt mer ferdig ut...  Siden man bor i en tomannsbolig, med begge boligene innflyttet samtidig, følger man jo litt med.  Og hos naboen bor det jo en mann!  Hmm.  Skal ikke dvele ved dette eller spekulere for mye, men undres jo litt noen ganger på hvorfor håndtverkerne våre alltid gjør seg ferdig på den andre delen først, og hos meg sist.  Hos meg bor det jo bare en stakkars kvinne alene med barn.  Kanskje har det en helt annen forklaring, som at det er en logikk i å jobbe seg fra sør til nord (siden jeg bor i den nordvendte delen av huset)...?  Kan hende.
Vel, jeg er jo ikke helt ferdig med jobben jeg skal gjøre selv heller enda.  Planen er faktisk å beise gelenderet på balkongen oppe hvitt, som resten av huset.  Men jeg kommer nok dit i løpet av sommeren!  Håper jeg.

Uansett, det skal bli deilig å bli litt mer ferdig med uteområdene.  Det tar på litt å bo ute på en sanddunge når man har barn i huset, slik som vi har bodd her nå i tre måneder, for det blir veldig sølete når det regner, som det tydeligvis har gjort her i dag.


Akkurat i kveld får jeg bare glede meg over at hullet rett utenfor døra vår er tettet igjen, så slipper jeg å være så redd for å snuble nedi der, eller at treåringen skal dette nedi der.  Og gjett om jeg gleder jeg meg til at Europallen, som har tjent som trapp inn til huset de tre månedene vi har bodd her, skal kunne erstattes med en litt mer ordentlig trapp etterhvert!
Mens jeg har gått og drømt om hage utenfor denne lille boligen, har jeg lurt på om jeg skal plante Hurdalsroser her ute.  I veikanten rett utenfor er det noen rosebusker med noen aldeles nydelige rosa roser, som står igjen fra tidligere tider på tomten.  De begynte å blomstre for et par-tre uker tilbake, og var ordentlig fine.  Siden vi bor ganske nære Hurdal, tenkte jeg også at det ville være koselig med Hurdalsroser - som for å vise en ekstra tilknytning til vårt nye nærområde.
Men det viser seg at rosene rett utenfor blomstrer av ganske tidlig.  Etter to-tre ukers blomstring ser det hele ut til å være over om få dager.  Så da vet jeg ikke om det blir disse som skal plantes her likevel.  I en bitte liten hage med litt for store hagedrømmer bør det satses på noe som kan blomstre litt lengre.
I mellomtiden får vi tenke i store linjer, og fortsette å drømme store hagedrømmer, selv om hagen faktisk er ganske liten.

Ønsker alle en riktig god natt med gode hagedrømmer!

- Bjørg -

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar