torsdag 22. november 2012

Ny babyjakke med tilbehør ferdig!

 Som erstatning for Fana babyjakke i alpakkaull som ble ødelagt under montasjen, har jeg nå strikket en ny babyjakke.  Denne gangen strikket jeg frem og tilbake, for klipping i alpakkaull fungerte jo ikke noe særlig. Og den ble ensfarget siden jeg synes det er kjedelig og går for sakte å strikke frem og tilbake med flerfarget mønster.  

I det påtenkte Fana-settet skulle buksen være mørk grålilla og jakken i mørk grålilla og offwhite. Buksen var allerede ferdig strikket og overlevert for lengst da jeg var tilbake i garnbutikken for å kjøpe inn mer garn. Den offwhite fargen var det selvfølgelig ikke igjen nok nøster av, og jeg valgte derfor en lysere grålilla til jakken. Buksen rakk jeg aldri å ta noe bilde av, da det hastet å få levert den da den var ferdig. Lille tulla trengte en ullbukse til den kalde årstiden.


Jakke og bukse i to forskjellige lillafarger ville bli litt tamt alene sammen. Siden det var nok garnrester til et par småting til strikket jeg en lue og et par votter som jeg slenger inn sammen med jakken. Synes det ble en fin kombo.


Garn: Sandnes Mini Alpakka, 3 nøster lys grålilla og 1 nøste mørk grålilla til jakke, lue og votter.

Jakke: Mønster fra Sandnes Mandarin Petit babyhefte nr 0004, men uten mønsterfarger.
Lue: Mønster fra en Islandsk strikkebok, men justert for å passe strikkefastheten til garnet jeg brukte her.
Votter: Egenkomponert mønster, videreutviklet fra en grunnoppskrift jeg fant, oppskriften presenteres under.

* *

BABYVOTTER u/tommel str 9-12 mndr:

Strømpepinner 2,5 og 3
2 farger Sandnes Mini Alpakka

Legg opp 38 m på p 2,5 i farge 1.
Strikk 1 p r, 1 p vr. Gjenta 2 ganger til.
Bytt til farge 2, og strikk 1 p r, og øk med 2 m til 40 m.
Deretter strikkes 2 r, 2 vr de neste 18 omgangene.
Bytt til p 3, og gå over til glattstrikk. På p nr 15 med glattstrikk felles 2 m ved å strikke 2 sm to ganger i løpet av omgangen (= 38 m).  På p 20 felles 2 m til på samme måte. Strikk i alt 25 p glattstrikk før felling til spissen på votten, som felles slik:
Pinne 26: 1 r, 2 r sammen, 12 m rett, 1 m løst av, 1 r, trekk den løse over - gjenta en gang til.
Pinne 27: 1 r, 2 r sammen, 10 m rett, osv
Pinne 28: 1 r, 2 r sammen, 8 m rett, osv
Strikk med 2 masker mindre mellom fellingene for hver omgang, til det gjenstår kun 8 masker på pinnene. Klipp av tråden, og trekk den i gjennom maskene.

Snor er strikket som såkalte "hestetømmer": Legg opp 4 m, strikk disse kun fra retten, det vil si strikk pinnen, skyv maskene til andre enden av pinne, legg tråden på baksiden og stram denne lett, og strikk så på nytt igjen fra sammen retning som forrige pinne.  Man snur altså ikke arbeidet. Ved å stramme tråden hver gang man starter ny omgang, får man denne snoreffekten. Enkelt og effektfullt.

* *

Håper babyen og mammaen hennes vil like strikkesettet, og at det kommer til å bli vel brukt!

:-)

- Bjørg - 



tirsdag 20. november 2012

For ett år siden

....pyntet jeg den den knøtte lille leiligheten vår i Oslo etter beste evne mens jeg ventet på vårt nye hus....


... besøkte spent byggeplassen ute på "landet" for å se fremskrittene på byggeplassen til vår nye fremtidige bolig...




... og vel tilbake i Oslo ble all tilgjengelig plass i den lille leiligheten brukt til å drifte den familien, som her med ulltøy til tørk som okkuperte hele badet.


Ok, reisevegen mellom hjem og jobb er blitt mye lengre, så stressnivået ifm henting og levering i barnehage er høyere.  Men vi har mye bedre plass her.  Og vi har en bitteliten flekk utenfor som skal forvandles til en liten hage etterhvert.  Jeg er glad for at jeg tok valget og hoppet ut i det.  Og det er godt å være på plass i nytt hus :-)

- Bjørg -

søndag 18. november 2012

I bokhyllen

Har noen av dere opplevd å fått bokhyllene deres studert når dere får besøk av nye mennesker i hjemmet deres? Det sies at bokhyller er avslørende. Vel, jeg er herved avslørt :-)





- Bjørg -

lørdag 17. november 2012

Ny babyjakke i pinnene

Baby Fanakofte i alpakka ble en liten katastrofe. Jeg har vurdert om den kan reddes med å sy på bånd eller lignende, men har ikke funnet noe som passer. Redder derfor situajsonen med å ta en ny babyjakke i strikkepinnene. Buksen er jo allerede overlevert, og jeg vet babymammaen venter på strikkejakken som skal høre til.  


Men denne gangen ble det ikke Fana, å nei. Jeg har lært! Siden buksen var i alpakka, bør jakken også være i alpakka, og jeg har derfor gått for en enklere løsning med ensfarget jakke i stedet siden den bør strikkes frem og tilbake. Håper at dette blir et bra alternativ.



- Bjørg -

tirsdag 6. november 2012

Litt oppdatering i stua


Endelig har jeg fått gjort noe jeg lenge har tenkt på.  I helgen svingte jeg meg med malerkost og pensel og det hvitmalte skapet ble malt mørkegrått.  Så deilig med litt fornyelse i ny og ne.


Beklager dårlige lysforhold og labre fotokunnskaper.  Det ser faktisk freshere ut i virkeligheten enn det jeg greier å formidle. Fotografering er så mye enklere i sommerhalvåret altså :-)


Skapet har fått følge av en bokhylle i samme stil, og dette lille hjørnet av stua kjennes nå litt mer komplett møblert.


Under er et bilde av det samme skapet i hvitmalt utførelse, og i helt andre lysforhold fra i sommer. Tja, kanskje var det fint i hvitt også, men nå er det høst, og vi trenger litt mer kos rundt oss, litt dybde og tyngde. Og i dette kommer fargepaletten inn med en viktig rolle.



*

I et annet lite hjørne av stua har dørkransen fått nytt tilholdssted. Kransen ble kjøpt inn på lørdag, og jeg ble advart hos Mester Grønn. Den var ikke helt egnet til å henge ute.  Siden det er lite tak over ytterdøren tok jeg sjansen, men det viste seg at de hadde rett.  Flere av de røde malte kulene hadde sprukket opp i lakken. Ja så fikk kransen flytte inn i stedet da. Og den pynter da koselig opp her inne også.  Som sagt, kos er noe vi trenger nå på høsten.





Jeg tror jeg må ha et nostalgisk gen boende i meg. Jeg liker sjarmen og varmen fra tidligere tider.  Det røde hjerte passer godt sammen med de gamle bildene jeg fikk med meg fra mamma da jeg var på Frosta i sommer.  Babybilder av meg selv, bryllupsbilde av mormor og bestefar, og bilde av min vakre unge mamma.  



- Bjørg -